Catalogarea/indexarea elementelor din Matematică

Știm cu toții că lumea se schimbă într-un ritm alert din punct de vedere a evoluției tehnologice, iar matematica este una dintre forțele majore care determină această schimbare.
Pe de o parte “Catalogarea elementelor matematice” scoate în evidență faptul că matematica este într-o continuă dezvoltare și prezintă câteva site-uri și platforme mari la care se lucrează constant.
Pe de altă parte, proiectul tratează o temă foarte importantă: “Ecuațiile integrale”, astfel în ultima parte a lucrării am prezentat câteva rezultate din lucrarea mea de liceță: “Ecuații integrale cu nucleu degenerat”, lucrare bazată în cea mai mare parte pe rezolvarea unor astfel de ecuații.
Consider că ecuațiile joacă un rol foarte important în matematica modernă și formează baza pentru modelarea matematică a numeroaselor fenomene si procese din știință și inginerie. Determinarea soluțiilor acestor ecuații a fost și este o probmemă centrală in matematică. Ecuațiile integrale modelează o serie vastă de fenomene din natură și societate, fapt pentru care studiul lor cere o atenție deosebită. Toate acestea fac acest subiect atât de important.

PDF Embedder requires a url attribute=’https://xgen.ro/wp-content/uploads/Catalogarea-enementelor-din-Matematica.pdf’

Author:  Zmicală Codruț

Teacher: Horvat Marc Andrei