Jocurile video – O perspectivă educațională

Acest website reprezinta o aplicatie de monitorizare a progresului pe care il acumuleaza un jucator pe parcursul unui anume joc. Pentru a asigura asta, se realizaeaza o conexiune la baza de date la care este legat si jocul respectiv, iar toate informatiile referitoare la joc sunt afisate utilizatorului web.
In acest caz, cand e vorba de jocuri, ne referim la jocuri cu caracter educativ, cand vorbim de jucatori, ne referim la copiii carora le place sa se joace pe calculator, iar cand ne referim la utilizatori, ne referim la parintii acestor copii.
Jocurile monitorizate de aceasta aplicatie tintesc inspre o buna dezvoltare a comportamentului celui care le joaca. Aplicatia web prezinta utilizatorului urmatoarele pagini: “Pagina principala”, “Profilul jucatorului”, “Jocul zilei”, “Jocurile viitoare”, “Sfaturi”, “Imbunatatiri” si contine informatii despre starea din joc a jucatorului, interpretarea comportamentului acestuia si sfaturi adresate parintilor pentru a putea comunica eficient cu copii in cazul problemelor comportamentale sau emotionale.