TESTAREA ACȚIUNII CONSERVANTE A HREANULUI ȘI RIDICHEI NEGRE ASUPRA CĂRNII DE PEȘTE PE DURATA REFRIGERĂRII

Acțiunea conservantă a hreanului și a ridichei negre au fost evaluate asupra cărnii de pește pe parcursul a paisprezece zile de depozitare la 4ᵒ C. Cea mai redusă variație a pierderii de masă, substanței uscate și pH-ului s-a detrminat în probele păstrate în ridiche neagră și hrean, însă, conservarea peștelui cu hrean s-a dovedit a fi cea mai eficientă din punct de vedere organoleptic. Aceasta se datorează izotiocianațiilor și sinigrinei prezenți în rădăcina de hrean care prezintă un puternic caracter antioxidant.

TESTAREA-ACTIUNII-CONSERVANTE-A-HREANULUI-SI-RIDICHEI-NEGRE-ASUPRA-CARNII-DE-PESTE-PE-DURATA-REFRIGERARII TESTAREA-ACTIUNII-CONSERVANTE-A-HREANULUI-SI-RIDICHEI-NEGRE-ASUPRA-CARNII-DE-PESTE-PE-DURATA-REFRIGERARII-PPT