Conferința XGEN Next 100 – Hackathon, invitați de renume și diversitate

Misiunea conferinței XGEN Next 100 este aceea de a oferi le oferi studenților și profesorilor un cadru în care să găsească:

  • Soluții pentru rezolvarea celor mai dificile provocări
  • O cale de a anula percepțiile greșite cu privire la cariera profesională
  • Imboldul necesar dezvoltării pe toate planurile
  • Metode de dezvoltare a abilităților de conducere
  • Conținut academic

Grupul XGEN reprezintă un grup format din studenți și profesori care își doresc să le ofere generațiilor viitoare sprijin și noi șanse de dezvoltare.

Conferința XGEN va avea loc în perioada 10-13 mai, în Baia Mare, și este realizată cu sprijinul Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

Atracția principală a conferinței va fi, credem noi, competiția de hackaton. Studenții vor avea șansa să se întreacă pentru premiile în valoare de 30.000 de lei într-un maraton de 24 de ore de programare intensă.

Mergem mai departe și ajungem la primele nume confirmate pentru lista celor care vor vorbi în cadrul conferinței. Pentru început, îi avem, așadar, pe Sebastian Cochinescu, Mihai Țăranu, Cosmin Sabo (XGEN Coordinator) și Prof. Univ. Dr. Petrică Pop Sitar (vice-rector Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca). Vom reveni în perioada următoare cu subiectele pe care le vor aborda invitații noștri.

Sebastian Cochinescu este printre primii angajați ai trustului Burda România și face parte din echipă încă din anul 1999. Portofoliul digital al Burda Serbia a fost format si dezvoltat tot de el. Acesta deține un masterat în Jurnalism și Științele Comunicării și, după cum se observă, o pasiune pentru domeniul digital.

Mihai Țăranu sau Zmenta, așa cum îl știu cei peste 700.000 de prieteni din mediul virtual, dar și cei peste 35.000.000 de oameni care i-au vizionat materialele postate pe canalul de YouTube, este considerat “vocea tinerilor”. Mihai a reușit să devină cunoscut dincolo de Baia Mare. De asemenea,  vloggerul băimărean se implică în multe activități și proiecte importante.

Pe lângă lista invitaților și competiția de hackathon, diversitatea subiectelor abordate în cadrul XGEN Next 100 reprezintă un alt atu al conferinței care va avea loc la Baia Mare în perioada 10-13 mai 2018.

La conferința XGEN Next 100 vei avea ocazia să vezi prezentările unor lucrări de cercetare care provin din specializări precum științele inginerești, științele economice, matematică și informatică.

Cei mai curajoși dintre participanți vor susține prezentări bazate pe creativitate și inovație.

See you soon!

 

Autor: Anamaria Ungur
Editor: Robert Bandi