Fructe permise și interzise în diabet

Regimul alimentar în cazul persoanelor diagnosticate cu diabet se bazează în special pe fructe, legume și cereale integrale. Diabeticilor li se recomandă consumul fructelor cu un indice glicemic scăzut. Scopul lucrării este determinarea conținutului de zaharoză din unele fructe. Determinările au fost efectuate pe diferite fructe de sezon începând din toamnă până în primăvară. Conținutul crescut de zaharoză a fost observat la struguri (Fetească neagră) 15,5% și prune (Tuleu gras) 15,2% iar un conținut scăzut de zaharoză a fost observat la caise (Litoral) 5,2% și măr (Golden delicious) 10,3%. Fructele care care au un continut scazut de zaharozase pot utiliza cu succes de persoanele care prezintă diabet.

FRUCTE-PERMISE-ȘI-INTERZISE-ÎN-DIABET-1
FRUCTE-PERMISE-ȘI-INTERZISE-ÎN-DIABET-word-converted